haribulantahun

TeRiMa KaSiH=))

Sabtu, 30 Oktober 2010

AiR PaNcUt TeRbEsAr DaN TeRmAHaL di DuNiA!!

salam keberkatan...
salam menghadapi exam semua...
hehe sempat lg nk mengupload blog ni.. kali ni nak kongsi pasal 'largest water fountain' atau lbh glamornya org kampung sy panggil air pancut terbesar di dunia.. water fountain ni yg pling besar n paling mahal di dunia. dibina di tasik buatan Durj Dubai. 

kat bawah ni da bbrapa ciri air pancut ni:
- panjangnya melebihi 900kaki
- dapat memancutkan air setinggi 500 kaki
- dapat memncutkan air kira2 22,000 galen ke udara
- mempunyai 6000 lampu super
- terdapat kira2 25 projektor warna

jom pakat2 view gambonye..



                 ni close up gmbr. dlm pembikinan


                    pandangan ats dan jelas. besar tu..


                 ni shoot sblum tasik buatan tu diisi air...


          ni lps dah isi air.... banyak tu air...


                                  

  tok2 arab kat dubai tu dok saksikan kekayaan mereka...









             pemandangan water fountain ni waktu mlm..


ksimpulannya, sy nk cita kat sini pasal sikap tok arab yg kaya. org dubai mmg kaya... tok2 arab banyak minyak.. tp tak de satu pun blh tlg palestin yg tak pernah berhenti menderita...
deorg lbh suka bazir wat benda2 utk kemegahan dunia ni.
bl syurga dunia yg diimpikan, sahabat seagama pun dah dilupakan...
tak mustahil islam di palestin akan menang kalau deorang yg kaya raya ni bantu mereka..

~let's think for a moment~

2 comments:

areistida89 berkata...

sorri yep. tp takkan menyumbang kepada org lain hingga lupa pada pembangunan sendiri?

rasanya, takkan la dorg x mnyumbang lgsung. tp rasa2 nye la.mesti sumbangan tu ada, tp dimanuplasi oleh pihak yg mngaku 'pguasa dunia'

dats y jd mcm kita Malaysia bila bg smbangan. bila kutipan sampai berjuta-juta, tp bila smpai berapa kerat sgt. hairan kan?

msti pihak yg jahat tu da buat mcm2 utk seksa lg palestin tu

nur syahid berkata...

btul pendapat ahmad2010 tu. mmg btul pmbangunan sendiri perlu dijaga. kat sni nk kongsi skit pndapat sy yg tak bnyk ilmu ni.

kalu kita tgk blik pmbgunan kat dubai tu, blh dikatakan pada tahap membazir(amln syaitan).smpai stu tahap ada yg mengagung-agungkan freemason tanpa disedari.


contoh pmbangunan yg ada kt dubai:
burj khalifa-bgunan tertinggi dunia
burj al-arab-hotel termewah dunia
Bugatti Veyron- kereta termahal dunia

nilai material dunia mmg tinggi, tp nilai rohani umat Islam smkin merudum. ni la yg nbi ckp, bila cinta dunia dh melebihi cinta akhirat..

klu btul deorg nk tlg Islam, dh lama blh. sbnarnya deorg, termasuk ngara kita berada di bwh tgn2 kuasa jahat dunia.kwn2 semua tntu sdia maklum siapa.sbb utama kita tkut utk brgerak n menentang scra drstik krna ekonomi kita dpgg oleh yahudi laknatullah..

~smoga kemenangan islam smkin mghampiri kita~

thanks areistida89 sudi kongsi pndgn=))

Catat Ulasan